Tilgjengelighetsguide

Her finner du informasjon om:

  • Badstuene med best tilgjengelighet
  • Atkomst
  • Fasiliteter

Badstuene med best tilgjengelighet

Trosten er universelt utformet.

Oslo Badstuforening har 19 badstuer. Trosten, Skarven og Albatrossen har best tilgjengelighet for personer med funksjonsnedsettelser.

NB: Rullestolplass i badstua må bookes – det gjøres samme sted som fellesbadstue-booking. Det er gratis adgang for ledsager med ledsagerbevis, men ledsagerplassen må likevel også bookes. 

Trosten på Sukkerbiten: Oslo Badstuforening åpnet landets første flytende badstue med universell utforming våren 2024. Trosten har plass til 24 personer og to rullestoler.

Inngangspartiet til Trosten.

Innredning: Inne i Trosten kan de nederste benkene flyttes for å gi plass til to rullestoler. Elektriske vifter gir god varme også nederst. Varmekabler på uteområdene, rekkverk og automatisk døråpner gjør badstua ekstra brukervennlig.

På badstuas uteområde er det terrasse med høydejusterbar ferskvannsdusj, drikkevann og badetrapp.

NB: Ingen badeheis eller rampe ut i vannet. Toalett på land (foreløpig ikke universelt utformet).

Trosten bookes her.

Skarven og Albatrossen på Sukkerbiten: Blant foreningens andre badstuer er også Skarven (12 personer) og Albatrossen (25 personer) romslige og enkle å ta seg fram til, selv om de ikke oppfyller alle krav til universell utforming.

I Skarven slipper mye lys til, takket være glassfronten.

Det er plass til å sette fra seg rullestol utendørs på brygga et par meter fra Skarvens og Albatrossens inngangspartier.

Albatrossen er ekstra romslig.

Både Skarven og Albatrossen har egen garderobe og badeplattform/terrasse. De deler dusj med de andre badstuene på brygga.

NB: Ingen badeheis eller rampe ut i vannet. Toalett på land (foreløpig ikke universelt utformet).

Skarven bookes her.
Albatrossen bookes her.

Atkomst

Det er enkel atkomst til badstulandsbyen på Sukkerbiten.

Fasiliteter

Bading ved badstuene:

  • Bading i fjorden på Sukkerbiten og Langkaia. Som regel god badevannskvalitet. Etter mye regn kan vannkvaliteten bli dårligere, da vil badstumester anbefale dusj i stedet. Se siste badevannsmåling her (Sukkerbiten) og her (Langkaia).
  • Gode, brede badetrapper både på Sukkerbiten og Langkaia.
  • Bading i kaldkulp på Kruttverket/Kroloftet. Ingen bading i Alnaelva.
  • Mobilbadstuene flyttes oftere, sjekk hver egen badstues egen side: Grønn her og blå her.

Dusj og stamp:

Alle lokasjoner har ferskvannsdusj.
  • Felles ferskvannsdusjer på Sukkerbiten, Langkaia og Kruttverket. Trosten på Sukkerbiten har egen høydejusterbar ferskvannsdusj. Vannslange og badestamp ved de mobile badstuene.

Garderober:

  • Fellesgarerober (unisex) og låsbare skap til verdisaker (husk egen hengelås!) på alle lokaliteter. Ta kontakt med badstumester om du trenger tilrettelegging.
  • Flere av badstuene har privat garderobe ved privatbooking.
Mange av badstuene har egen garderobe.

Toaletter:

  • Toalett tilgjengelig i området ved Sukkerbiten. Ikke toalett på Langkaia. Toalett på Kruttverket i kafeens åpningstid.

Badstumester:

  • Badstumester tar imot og informerer gjestene, og er alltid tilgjengelig på lokalitetene våre.

Husk:

  • Ta med egne håndklær (to stk. – ett til å sitte på, ett til tørk), badetøy, vannflaske (kan fylles på lokalitetene) og eventuelt hengelås.